Fikasugen?

Föreningen Norra Bohusläns Kultur och Hantverks kafé 2023

Hur gick det till när stickerskorna träffades i stugorna eller hade stickträff med ombuden? Säkert drack de kaffe, men antagligen tillät inte ekonomin att det serverades både grovdoppa, findoppa och 7 sorters kakor.

Men på Bohusfestivalen finns det förstås, hembakade efter gamla recept.

Så kom på kafferep med Bohus stickning i Kulturhuset Skagerack

Välkommen!

Använd vår berättarbänk

På Bohusfestivalen 2021 och 2022 var Far & Son Lars och August Coster från Naturblandning AB närvarande och gav besökare inblickar i bohuslänsk hantverkarhistoria – Stenhuggeriet.


2021 byggdes en berättarbänk av granit av Bohusfestivalens  besökare under far och son Costers lärorika handledning. Bänken blev ett monument för Bohusfestivalen och vi hoppas under kommande år att många berättelser blir förmedlade via bänken.


Plats: Plagen i Strömstad (Bredvid Kulturhuset Skagerack mot hamnen)


Sätt dig gärna på bänken och ta en bild på dig själv i fint handarbetat klädsel eller med handarbete i händerna. Skicka gärna bilden till oss info@bohusfestivalen.se 

Har du en berättelse om din stickning eller upplevelse med handarbete, dela den gärna med oss info@bohusfestivalen.se.


Genom att skicka bilden/berättelsen bekräftar du att det är ok att vi använder bilden till ett fint kollage/bildgalleri för marknadsföring av Bohusfestivalen. Vi samlar även berättelser som senare vill kunna läsas här på hemsidan för Bohusfestivalen.


Varmt tack för ditt engagemang.I samarbete med


Hemslöjdsföreningen Norra Bohusläns Kultur och Hantverk


samt

näringsliv, föreningsliv och eldsjälar 

Stort tack!